Linkkejä

www.spky.fi

Suomen paimenkoirayhdistys ry, joka pitää yllä paimentavien työkoirien rekisteriä. Rekisterin tavoitteena on erityisesti ammattikäyttöön jalostettavien koirien laadun takaaminen.

www.isds.org.uk

International Sheep Dog Society on työlinjaisten Border Collieiden emojärjestö. Yhdistys on perustettu v. 1906, mistä lähtien se on pitänyt alkuperäisten työlinjaisten Border Collieiden rekisteriä.

www.bcdb.info

Yksityinen tietokanta, josta voi tilata tiedot ISDS -rekisterin koirista ja niiden polveutumisesta. Erittäin hyödyllinen, koska ISDS -rekisteriä ylläpidetään perinteisesti ei-sähköisessä muodossa.

www.nsg.no

Norjassa paimenkoiratoiminnasta, bordercollien jalostuksesta ja kilpailuista vastaa Norjan lammas- ja vuohiyhdistys, Norsk Sau og Geit, yhdessä paikallisten paimenkoirayhdistysten kanssa.

www.svak.se

Svenska Vallhundsklubben, Ruotsin paimenkoirayhdistys, joka on Ruotsissa myös bordercollieiden rotujärjestö. Suurin osa järjestettävistä kilpailuista on kuitenkin epävirallisia kansainvälisiä kilpailuja.

www.sbcak.fi

Suomen Border Colliet & Australian Kelpiet ry on Suomen Kennelliiton alainen bordercollieiden ja australiankelpieiden rotujärjestö, joka keskittyy erityisesti harrastustoiminnan edistämiseen.

Porojen paimennusvideoita

Tor erotuksessa laittamassa poroja aitaa: 1. video, 2. video, 3. video.

Tor ajamassa tokkaa: 1. video.

Tor vasanmerkitysaikaan laittamassa poroja aitaan: 1. video.

Dolly laittamassa poroja aitaan vasanmerkityksessä: 1. video.

Dolly siirtämässä tokkaa: 1. video.