Pentueet

Glencregg Fly ja Piki tekivät vahinkopentueen huhtikuussa 2024. Vahingossa ei ole muuta vikaa kuin Pikin vasemman silmän kaihi, minkä takia sitä ei saa käyttää jalostukseen. Pennut silmäpeilataan. Pentueen vanhemmat ovat hyviä käyttökoiria.

Pentuvälitys

Työkoirapentueiden pentuvälitys löytyy SPKY:n sivuilta. Siellä välitetään myös aikuisia koulutettuja koiria. Katso myös tämän sivuston Myynnissä -sivua, siellä on linkkejä, joista löytää sekä pentuja että peruskoulutettuja koiria. Harrastuskoirapentueet löydät SBCAK:n pentuvälityksestä.

Paimennustakuu

Suomen Paimenkoirayhdistyksen välityksessä oleville pennuille saa yleensä paimennustakuun. Tämä tarkoittaa, että jos koira ei 18 kk:n ikään mennessä ole osoittanut synnynnäistä paimenvaistoa ja on siten todettu olevan mahdoton kouluttaa paimentavaksi työkoiraksi, voi ostaja palauttaa koiran myyjälle. Myyjä palauttaa kauppahinnan kokonaisuudessaan tai antaa tilalle uuden pennun. Koira on palautettava terveenä ja hyväkuntoisena. Ennen kaupan purkua on myyjällä mahdollisuus ottaa koira koulutettavakseen määräajaksi. Mikäli koiran koulutettavuudesta tai paimenvaistosta ei päästä yksimielisyyteen, sen märittelee kaksi SPKY:n hyväksymää perusratatuomaria. Tämän takuun voimassa olemiseksi on ostajan käytävä SPKY:n paimennusharjoituksissa vähintään kahdesti ennen kuin koira on 18 kk:n ikäinen.